Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τώρα έχουμε ... πόλεμο


Κάποιος να μαζέψει την γερμανική κυβέρνηση και τον Μάρτιν Σουλτς

Martin Schulz, Alexis Tsipras
Ο Γερμανός πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βάλει τέλος στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση, και χαρακτήρισε «λάθος» τη συνεργασία των δυο κομμάτων. Επίσης, ο Μάρτιν Σουλτς είπε πως «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται». 
Ο Μάρτιν Σουλτς ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στην Bild, όπου είπε, μεταξύ άλλων, πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Γερμανίας και πως «δεν έχει πάντα δίκιο να κάνει κριτική για τη διαφθορά στην Ελλάδα, γιατί αφενός έχει κι ο ίδιος εμπλακεί σευπόθεση υπεξαίρεσης και αφετέρου, η Γερμανία δεν έχει εκδώσει τον Χριστοφοράκο».
Ο Πάνος Καμμένος δεν είπε ψέματα.
Είναι αλήθεια πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -ο οποίος έχει πάντα το δάχτυλο σηκωμένο και το παίζει παρθένα- έχει παραδεχτεί πως είχε λάβει 100 χιλιάδες γερμανικά μάρκα από έμπορο όπλων, για λογαριασμό της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών, και αναγκάστηκε μάλιστα να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.
Αρχικά, η γερμανική κυβέρνηση δεν ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά δεν θέλει τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Πάνο Καμμένο και αύριο δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον.
Αλήθεια, ποιος τους ρώτησε;
Τι είναι η γερμανική κυβέρνηση; Ο Χίτλερ;
Τι είναι αυτή η γερμανική κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν τη Μαφία;
Αν ζούσε σήμερα η Ουλρίκε Μάινχοφ, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να πει στον Σόιμπλε -υποστηρικτή του πολέμου στο Ιράκ και του Γκουαντάναμο- πως είναι ένας ναζιστής, συνεχιστής των πιο μαύρων σελίδων της γερμανικής ιστορίας.
Η γερμανική κυβέρνηση φέρθηκε χυδαία στους Έλληνες τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη τις κυβερνήσεις γερμανοτσολιάδων που υπήρχαν στην Ελλάδα.
Και τώρα θέλει να υποδείξει στους Έλληνες ποιους πρέπει να ψηφίζουν και ποια κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση.
Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε; Έτσι, χωρίς περιστροφές και «διπλωματία».
Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει πως οι μέρες των γερμανοτσολιάδων τελείωσαν.
Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι πια παρελθόν, και, αν υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, θα έχουν ένα πολύ μαύρο μέλλον.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φέρει στο φως όλες τις συμφωνίες και όλες τις μίζες ανάμεσα στις γερμανικές και τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Θέλουμε τα ονόματα των Γερμανών και των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι έπαιξαν με την χώρα μας και τους πολίτες της, για να ωφεληθούν οι ίδιοι.
Και όλοι αυτοί πρέπει να πάνε στο δικαστήριο.
Αλήθεια, ο κ. Σουλτς εμπλέκεται σε υπόθεση με μίζες; Γιατί τον βλέπω πολύ ανήσυχο τώρα που ο Πάνος Καμμένος άνοιξε τους φακέλους που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Έγραψα πολλές φορές πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση είναι η μόνη λύση που έχει σήμερα η χώρα μας, αν θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της.
Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την δυνατότητα να κάνει μόνος του κυβέρνηση -ή αν μπορεί μετά από τις επόμενες εκλογές-, είναι πολύ σημαντικό για την χώρα μας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να υπάρχει μια κυβέρνηση Αριστεράς-Δεξιάς, η οποία θα ενώνει μεγάλα λαϊκά στρώματα από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης -αλλά και του Μάρτιν Σουλτς- στο συνασπισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, αποδεικνύει περίτρανα πως αυτή είναι καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα.
Η γερμανική κυβέρνηση θα ήθελε τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Θεοδωράκη, για να συνεχίσει το άθλιο παιχνίδι της σε βάρος της Ελλάδας.
Κι αν η γερμανική κυβέρνηση κάνει την δική της δουλειά, εμείς έχουμε τεράστια ευθύνη που επιτρέψαμε σε όλα αυτά τα λαμόγια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ξεσκίσουν τη χώρα μας και να βγαίνει σήμερα ο κάθε Σουλτς να κάνει υποδείξεις ποιο κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση .
Αυτό πρέπει να τελειώσει για πάντα.
Η Ελλάδα είναι σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, και θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σηκώσουμε τόσο την χώρα, όσο και τους πολίτες που έπεσαν.
Όποια κι αν είναι η επιλογή που θα κάνει η Ελλάδα -παραμονή στο ευρώ, χρεοκοπία μέσα στην ευρωζώνη, έξοδος από την ευρωζώνη, διπλό νόμισμα, δημοψήφισμα, εκλογές ή ό,τι άλλο προκύψει-, είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να μην είναι διχασμένοι από τον διαχωρισμό Αριστεράς και Δεξιάς.
Η Δεξιά και η Αριστερά έκαναν μεγάλα λάθη στο παρελθόν, που στοίχισαν πολύ στην Ελλάδα και δεν της επέτρεψαν να γίνει μια δημοκρατική, σύγχρονη και δυνατή χώρα.
Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να γίνουν ξανά.
Δεν είναι ώρα για έναν νέο εθνικό διχασμό. Ούτε για ένα νέο ξεπούλημα.
Τώρα έχουμε έναν πόλεμο.
Έχουμε έναν πόλεμο, για να σώσουμε την χώρα και τους εαυτούς μας.
Αν το καταφέρουμε, θα έχουμε μετά στη διάθεσή μας όλο τον χρόνο να ανακαλύψουμε ξανά όλα αυτά που μας χωρίζουν, για να μην χαθεί και η πατροπαράδοτη διχόνοια.
Αλλά πρώτα να σώσουμε τη χώρα μας.
(Με την ευκαιρία, καλώ ξανά τους Γερμανούς πολίτες να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους, η οποία διακατέχεται από έντονο και επικίνδυνο εθνικισμό. Φίλοι Γερμανοί, ανατρέψτε την κυβέρνηση Μέρκελ γιατί θα την πληρώσετε πολύ άσχημα αυτή την κυβέρνηση. Θα την πληρώσετε εσείς, αντί για την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Κι όπως οι Έλληνες δεν είναι αθώοι για τους Σαμαράδες και τους Βενιζέλους που ψήφιζαν, ούτε εσείς είστε αθώοι για την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Εγώ, πάντως, σας προειδοποίησα).

ΠΗΓΗ:ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου