Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τώρα....σούζα!!


Σήμερα δεν ξέρω γιατί έννοιωσα  την ανάγκη να μπω εδώ μέσα ύστερα από πάρα πολύ καιρό απουσίας μου και να αραδιάσω κάποιες σκέψεις που μου τριβολίζουν το μυαλό μου.

-Ακούω διάφορα τον τελευταίο καιρό περί χρεωκοπίας του τόπου στον οποίο έτυχε να γεννηθώ και να ζω  εδώ και αρκετές πια δεκαετίες  και απορώ γιατί τώρα τα συζητάμε ....τα προηγούμενα  χρόνια δηλαδή  η κατάσταση ήτα ν καλύτερη; εδώ και τριάντα χρόνια σχεδόν όλο για λιτότητες και άλλα τέτοια  όμορφα ακούω να λέγονται από  τα λαμόγια (πολιτικούς) βέβαια αυτα ισχύουν μόνο για  μας τον λαουτζίκο (όπως μας  ειχε αποκαλέσει μια κυρία του κου....) και όχι για την αφεντιά τους...
Τι συνέβει τελευταία και έχει γίνει τις κακομοίρας; ποια είναι  η  αιτία  των δεινών;
-Αυτή  η κρίση η χρηματοοικονομική και όχι μόνο, έχουμε άραγε κατανοήσει  που πραγματικά οφείλεται;
- Διαβάζω πολλά blogs, ακούω πολλες συζητήσεις στις τηλεοράσεις  εδώ και κει  ,  αλλά καμμια δεν με ικανοποιει κι αυτό γιατί δεν μπαίνουν στη πραγματική ουσία τις κατρακύλας .
-Φτάσαμε στον εικοστό πρώτο αιώνα, έτος 2010 παρακαλώ!..  και νοιώθω ότι βρίσκομαι τουλάχιστον εξήντα χρόνια πίσω...1950 ...αυτό βέβαια θα ήταν καλό αν ήμουν και στην  ανάλογη ηλικία για να μην ξεχνιωμαστε... θα είχα άλλες αντοχές ίσως ..δεν ξέρω...
 Σήμερα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο....δεν βλέπω να μπαίνει φως από πουθενά γιατί από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει κανείς τα αίτια αυτής της τραγωδίας που ζούμε να μη έχουμε δουλειά , να μη μπορούμε να πληρώσουμε τ απαραίτητα, να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο , τι περιμένεις να φτιάξει η κατάσταση; Τί;  δεν άκουσα ;  θα μας σώσει το ΔΝΤ ; τωωώρα μάλιστα μ αυτό το πλευρό να κοιμόμαστε!!!
χα ..ας γελάσω....
Εγώ έχω κάνει τις δικές μου αναλύσεις πάνω σ αυτό που συμβαίνει σήμερα.
Κατ αρχήν ήταν μία εξ αρχής λάθος που μπήκαμε στην ευρωπαική ένωση γιατί η ζωή μας έγινε χειρότερη  αντί για καλύτερη και στη συνέχεια  το  άλλο τραγικό λάθος που ενταχθήκαμε στη ζώνη του ευρώ...εδώ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο γιατί δεν είχαμε τους κατάλληλους πολιτικούς και τους μηχανισμούς εκείνους που θα προστάτευαν  το κόσμο από τα κάθε λογης   εγχώρια λαμόγια που κερδοσκοπήσανε και εξακολουθούν  να κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Ποιος απο δαύτους, τους πολιτικους εννοώ, έβαλε φρένο στις αδικαιολόγητες αυξήσεις όλων των προιόντων από τη μια μέρα στην άλλη; σήμερα έπαιρνες τον μαιντανο  η τη φρατζόλα 50 δραχμούλες και την επομένη τον πλήρωνες τρεις φορές επάνω 1,70 ευρώ...λες και οι μισθοί ξαφνικά είχαν τριπλασιαστει..  που ήτανε λοιπόν  αυτοί οι άθλιοι να ελέγξουν  την αγορά και να κλείσουν επιχειρήσεις που κερδοσκοπούσαν ετσι απροκάλυπτα  παρά  βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις χωρίς φειδώ και λένε του κόσμου τις παπαριές;   Στο όνομα  λοιπόν της "ελεύθερης"  αγοράς  να φαληρίσαμε σε χρόνο ντεντε ...μας "πηδήξανε" οι αρχικλέφτες ..  Tα λαμόγια όμως είχαν επιδοθεί σε άλλες ασχολίες εκείνη την εποχή βρίσκοντουσαν στο πυρετό της κλεψιάς  ... άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμους στας Ελβετίας , δημιουργουσαν οφ-σορ εταιρίες ...αγόραζαν ακίνητα.... έφτιαχναν πισίνες για να δροσίζονται όσο εμείς τσουρουφλιζόμασταν ...εμάς το λαό θα κοιτούσαν ;ποιος θα πρωτοκλέψει τις δωρεάν επιδοτήσεις της ευρωπαικής ένωσης  κοίταζαν.....Τώρα αντί να κρύβονται ....βγαίνουν με περίσσια χάρη να μας λένε τί  θυσίες  πρέπει να κάνουμε...λες και μαζί τα πήραμε..
Αλλά  και εμείς..εμειιίς..  δε πάμε πίσω ..γιατί δεν κάνουμε ούτε ποτέ καναμε τίποτα για να μη μας εκμεταλευτούνε. Τα βλέπαμε να συμβαίνουν γύρω μας,,παρακολουθούσαμε απαθείς και όταν ερχότανε η ώρα τις κάλπης βγαίναμε με σημαιούλες να τους επιβραβεύουμε  ψηφίζοντας τους .....καλά να πάθουμε.....αντε τώρα να μας δω......!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου